Saturday, 24 September 2011

Apa bezanya...

Cuba lihat gambar di bawah, ada perbezaan tak? Kalau tak nampak tu tak tahu lah nak cakap apa...

Sebelum

Selepas

Kejadian berlaku pada pagi 20hb yang lalu...waktu nak pergi kerja.
Buka jer pagar rumah, kelihatan janggal pada kereta ku. Perhati betul-betul. memang janggal. Ada perlanggaran berlaku, bila dan waktu tak pasti... rasanya waktu hujan turun lebat pada pagi tu. Nampak ada nota terselit di 'wiper kereta'' OK lah tu kata hatiku. Tapi hampeh rupanya... Tertipu kita. Dalam nota tu tertulis "I'm sorry, please call this number 013-XXXXXXX". Rupa-rupanya 'nombor yanng anda panggil tiada dalam perkhidmatan'. Angin satu badan. Nak repair dulu ker nak pergi kerja dulu. Ambil keputusan pergi kerja, waktu lunch nanti baru pergi repair. Melayang RM200. Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ni.

Ya Allah, ya Tuhanku, kuatkan lah hamba Mu ini dengan hati yang rela menerima setiap kejadian tu ada hikmah disebaliknya. Dan bersyukurlah apa yang ada dan ampunkan kesalahan ku sekiranya ada perbuatan ku ini yang melanggar perintah Mu, baik yang kecil mahu pun yang besar. Amin. 

No comments:

Post a Comment