Saturday, 14 May 2011

Hari-hari semalam...

Salam Jumaat.

Update
2 hari lepas (Rabu) malam hadiri program bersantai bersama Irfan Khairi kat Shah Alam. Kenal tak? Jutawan Internet.
Konon-kononnya nak cuba ler, segala apa yang diajar dan dipelajari dari dia.
Insya-Allah.

Semalam (Khamis) dari pagi sampai petang ada discussion pasal Project Compass termasuk lunch hour. Lunch pun order McD jer (sendiri bayar). Malam konon nak ke JJ IOI Puchong sebab J-Card Day tapi tak pergi pun.

Pagi ni ikut jadual dari rumah terus ke PONSB ada presentation dan discussion pasal Compass Project untuk Finance. Dan seterusnya kita sambung nanti... dah pagi Jumaat ni nanti pukul 7 nak pegi kerja... ngantuk pulak...

Tuesday, 10 May 2011

Pelbagai peristiwa

Dah 5 hari x update... pelbagai peristiwa berlaku dalam masa 5 hari ini.

Yang pertama - hr jumaat pg dgr Hot FM, PM on air berceloteh ler beliau.
Lepas tu bila pulang dr opis ptg tu bila nak on kan internet, broadband x tahu di mana letaknya. Cari punya cari x jumpa jugak...anggap x der rezeki. Cepat2 pegi IOI beli broadband br. Blk rumah konon2 nak on ler tp x blh, ada error message.

Tunggu besok nak call Maxis Ctr, what's the problem happened. Sampai satu hari x settle juga smpai mlm.

Sambung hr Ahad sama juga sampai gi Maxis Ctr kat Sunway.Akhirnya settle juga. Itu pun dah mlm br ok. Alhamdullillah. Byk program tergendala. Nak pi tgk FF5 pun x dpt. Nasib2...Mungkin ada hikmah di sebalik. Reda.

Hr Isnin pulak angan2 nak mkn Cup Cake x dpt pulak. Kena tunggu hr Rabu. Oh Tuhan byk sungguh dugaan yg ku hadapi. Tabahkanlah hati hambamu ini. Ini blm masuk anak2 punya hal. Sorang tu nak ni lah sorang lg nak tu lah...itulah kehidupan namanya. Aku bersyukur padamu ya Allah aku sedia menghadapinya dengan relanya.

Hari ni hr Selasa x der yg menyusahkan x tahu ler bila blk ke rumah nanti...hendaknya x der apa2....Amin.

Friday, 6 May 2011

Apa salah aku...

Suis lampu kereta x function.

Oh Tuhan, andai kata aku ada buat dosa pada orang atau melakukan perbuatan yang dilarang olehMu... tolong maafkan aku. Aku hanya insan yang lemah lagi...Kuatkan iman ku dan berilah aku kekuatan untuk menghadapai segala cabaran hidup di dunia ini.
Amin.

Thursday, 5 May 2011